RUGBY SIBIU

        

" Un site dedicat iubitorilor rugby-ului sibian"

Stiri

Callatis Mangalia s-a retras din Divizia A si a fost primita Dinamo U20

Posted on October 4, 2016 at 5:35 PM

 

 


Divizia A, al treilea esalon valoric al rugby-ului romanesc, a debutat sambata, 17 septembrie, in noua editie 2016-2017. Dupa prima etapa s-a consemnat insa si prima retragere din competitie, Callatis Mangalia. Echipa nu a primit sprijinul oficialitatilor si nu se mai poate prezenta la meciuri din cauze financiare.

 

„Oficialii clubului Callatis Mangalia au depus pe 6 septembrie la Primaria Municipiului Mangalia o adresa prin care solicitau promovarea sportului de performanta prin proiectul „Rugby fara limita de varsta, in vederea aprobarii finantarii nerambursabile din fondurile bugetului local al Primariei. Raspunsul a fost insa negativ, proiectul nu a fost aprobat, iar CSRTM Callatis Mangalia nu mai poate sa sustina meciurile din Divizia A. Este o mare pierdere retragerea lor pentru ca zona Dobrogei este o zona care incepe sa se stinga, s-a dus intai RC Farul, acum situatia se repeta cu cei de la Callatis. In acest moment e o singura echipa ce reprezinta Dobrogea, CS Navodari care joaca in DNS, iar la U20, Tomitanii, care evolueaza si in Campionatul National U20, si in Divizia A, pentru a avea meciuri cat mai multe”, a declarat Mircea Paraschivescu, directorul Departamentului Competitii din cadrul Federatiei Romane de Rugby.

 

Astfel, in Divizia A, au mai ramas RC Grivita, Sportul Studentesc, CSM Sibiu si Tomitanii. In competitie a fost primita si echipa Dinamo U20, care la fel ca Tomitanii vor juca atat in Campionatul rezervat U20, cat si in Divizia A. Aceasta va puncta, insa la finalul competitiei nu va intra in fazele finale.

 

Trebuie subliniat ca echipa CSRTM Callatis Mangalia va juca doar la Campionatul National, faza preliminara, DNJ U16 rugby 15.

 

Divizia A va continua in aceasta saptamana cu etapa a doua, ce programeaza pe 24 septembrie meciul CS Tomitanii – CS Sportul, de pe Stadionul Mihai Naca.


Acest articol a fost preluat de pe www.super-liga.ro


 

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments