RUGBY SIBIU

        

" Un site dedicat iubitorilor rugby-ului sibian"

Stiri

Antrenamente Ón mizerie, la CSM Sibiu. Un vagon de tren ruginit tine loc de vestiar

Posted on June 4, 2015 at 9:30 AM


Un vagon ruginit tine loc de vestiar pentru rugbistii din Sibiu, care pe vremuri se luptau în Superliga nationala cu gigantii de la Dinamo si Steaua. Tribunele sunt napadite de buruieni si dusurile au fost desfiintate pentru ca erau pline de mucegai.
Claudiu este inginer proiectant. Oricât de obosit ar fi, însa, în fiecare marti si joi merge la antrenament. Claudiu Arion, capitan: „Echipele profesioniste fac doar lucrul asta si nu fac altceva, de exemplu, cum mergem noi la lucru. Noi facem totul din placere”.

 

Tot din placere vine la antrenamente si Dan, un tânar de 17 ani. Nu are nici unde sa faca dus dupa antrenament, însa nu si-a pierdut speranta. Vrea sa devina antrenor de rugby.

 

Dan Natea: „Foarte greu, si cu schimbatul, si cu dusul. Trebuie sa mergem în alta parte sa facem dus si dupa meciuri”.


Rugbistii de la CSM Sibiu sunt ingineri, studenti, politisti locali, agenti de securitate sau chiar consultanti pe fonduri europene. Fara sa ezite se schimba într-un vestiar care a fost cândva un vagon de calatori.

 

„Acesta este un vagon de tren, însa nu, nu ne aflam într-o gara, ci pe un teren care apartine de un club din subordinea Ministerului Tineretului si Sportului. Jucatorii care îl folosesc pe post de vestiar fac parte dintr-o echipa care a câstigat de trei ori Cupa României la rugby”, relateaza Adela Mohanu, reporter Digi24.

 

Tot în vagon au si sala de forta. Razvan Borcan, antrenor: „Noi am încercat sa improvizam. Avem câteva discuri... Ni s-a spart vagonul, ne-au furat discurile”.

 

Terenul este în proprietatea Clubului Sportiv Municipal, care apartine de Ministerul Tineretului. Conducerea clubului recunoste ca acolo nu s-a investit nimic în ultimii 30 de ani.

 

Viorel Cintean, director CSM: „În fiecare an am cerut si am încercat sa obtinem fonduri. În aceeasi situatie este si bazinul Olimpia, si sala de box, si baza hipica”.

 

Echipa de rugby a Sibiului s-a retras din Superliga nationala în urma cu sapte ani, pentru ca nu a mai avut bani sa îsi plateasca deplasarile.


Acest articol a fost preluat de pe www.digi24.ro

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments