RUGBY SIBIU

        

" Un site dedicat iubitorilor rugby-ului sibian"

Stiri

view:  full / summary

Rugby la Sibiu - Competitie puternica Ón weekend pe stadionul din Valea Aurie

Posted on May 18, 2018 at 6:40 AM Comments comments (1)

Sibienii sunt invitați să participe și să susțină cei mai pătimași rugbiști în acest weekend. Sâmbătă pe stadionul Bebe Boboc de pe strada Aleea Călăreților are loc Campionatul Regional de minirugby, Transilvania.În această a 8-a etapă se vor desemna campioanele la categoriile U8 – copii născuți 2010 și mai mici, U10 născuți 2008-2009 și U12 născuți 2006-2007. La turneu participă CSM CSR Sibiu, Warriors Timișoara, Saracens Timișoara, U Cluj, CSFP Baia mare, Șoimii Câmpia Turzii, CSM Câmpia Turzii și Șoimii turda. În total participă peste 200 de copii. Sibiul are echipe angrenate la categoriile U10 și U18. Intrarea la meciuri este liberă.Partidele încep de la ora 11.00.


Acest articol a fost preluat de pe www.oradesibiu.ro

Interviu cu Razvan Borcan, noul director al CSM Sibiu: In doi ani Bazinul Olimpia va fi la standarde europene

Posted on March 21, 2017 at 7:20 AM Comments comments (1)După o epocă în care a fost condus de Viorel Cintean, timp în care clubul a supraviețuit iar sportivii au obținut performanțe cum au putut, Clubul Sportiv Municipal Sibiu are un nou director. Fostul rugbist de performanță, Răzvan Borcan, a explicat pentru Turnul Sfatului ce viitor are baza hipică din Vasile Aaron, cât de mult sprijină primăria Sibiu sportul, cum poate reînvia Bazinul Olimpia și ce condiții mai au tinerii boxeri.

 

PublicitateClick Here!

Reporter: Asistăm la o schimbare de mentalitate la CSM Sibiu?

 

R. B.: Domnul Cintean avea filosofia lui și lucrurile bune pe care le-a făcut au rămas. Este meritul lui că a ținut clubul acesta pe linia de plutire în condiții de probleme multiple. Gândiți-vă numai la bazinul Olimpia care a tot fost închis, anul trecut a fost primul an când a rămas deschis pentru că am început să facem investiții. Le-am și promis celor de la OPC, cum era și normal, că o să facem niște îmbunătățiri. Le-am făcut cu sprijinul celor de la Magazinul Meseriașilor, niște prieteni, ai sportului în primul rând. Ei au investit o sumă considerabilă de bani, aproape o sută de mii și cu ajutorul lor am scos boxul din spațiile acele absolut insalubre și la judo am creat două săli. Deci la bazinul Olimpia își desfășoară activitatea acum patru secții: boxul, judo, sărituri în apă și înot. Sunt pe puțin 400 de copii care fac sport acolo. Se vorbește peste tot că trebuie să promovăm sportul și să aducem copiii la sport, exact asta facem la Olimpia. Pentru CSM Sibiu bazinul este vital și numărul copiilor care vin este în creștere.

 

Rep.: Tocmai de aceea este foarte important să fie condiții bune pentru că am văzut în trecut ce accidente au fost acolo.

 

R. B.: Absolut. Eu sunt prieten cu toate sporturile. Să vă dau un exemplu. Interstar este un club privat și au venit să îi ajut până își termină vestiarele de modernizat. De o lună și jumătate ei își desfășoară activitatea într-un spațiu al nostru, în mod gratuit. Facem asta pentru sport, pentru promovarea sportului, chiar dacă ei sunt un club privat. Și ei sunt copii, sunt sibieni și fac sport. Iar în Sibiu mai nimeni nu investește în sport că în afară de echipa de baschet nu mai avem nimic. În prima ligă.

 

Rep.: Dumneavoastră ați venit la conducerea CSM de jos, adică din postura de antrenor al echipei de rugby. Cum ați caracteriza situația generală a bazelor CSM în acest moment?

 

R. B.: Situația generală este tristă. Neavând bani pentru investiții este greu. Baza hipică vedeți cum arată, aici unde suntem, este cea mai bună secție a CSM, avem campioni balcanici care se pregătesc aici, iar după ea vin săriturile în apă.

 

Rep.: Dacă situația este tristă de ce v-ați dorit funcția?

 

R. B.: Nu mi-am dorit-o.

 

Rep.: Și atunci cum ați ajuns aici?

 

R. B.: Am fost recomandat, trebuia un director din interiorul clubului, cineva care știe problemele. N-am venit pentru bani, salariul este cam același cu cel de antrenor. Ce mi-am dorit a fost să pun lucrurile în regulă. Și eu spun că în timpul foarte scurt am reușit cât de cât.

 

Rep.: Haideți să le luăm pe rând. Ce puteți face anul acesta, sau în următorul an, la Bazinul Olimpia?

 

R. B.: În următorii doi ani vom aduce Bazinul Olimpia la standarde europene, dacă vom continua investiții în același ritm.

 

Rep.: Concret, ce mai e nevoie?

 

R. B.: Acum am cerut bani de la minister, unde ne-am dus cu lecția învățată. Dacă mergi la București și le ceri pentru toate problemele nu-ți dau nimic. Așa, dacă ceri pentru un singur lucru ai mai mari șanse să primești. Le-am zis că în iunie, când se face rectificare de buget, să ne dea bani să reparăm acoperișul. El a fost făcut o dată, s-au pierdut și mulți bani acolo, dar nu vreau să dau vina pe nimeni și nici nu intru în detalii. Am promisiuni din partea unor investitori că o să facem cu alpiniști utilitari interiorul bazinului. Acum am refăcut toată partea de țevăraie, am schimbat 40 de calorifere pentru că toate erau nefuncționale, la geamuri mai trebuie chedere și am vorbit cu cineva care are o firmă să ne ajute. Doar așa putem să ne descurcăm, cu sprijin privat, trebuie să bați din poartă în poartă. Fără oamenii aceștia din spate nu puteam face mai nimic. N-aveam de unde scoate bani. Puterea mea a fost de a-i convinge că merită să investească. Sunt oameni care iubesc sportul, care vin la bazin, cărora le-am dat abonamente gratuite… aceasta-i realitatea, dacă nu avem ajutor de nicăieri încercăm să ne facem noi.

 

Rep.: La rugby a rămas același vestiar în vagon, sau a devenit legendă?

 

R. B.: Nu e nicio legendă, e același vestiar. Eu am jucat rugby 15 ani în prima ligă, am luat de trei ori Cupa României, am fost vicecampioni, am ieșit pe locul III și în momentul în care n-am mai avut susținerea unei societăți puternice clubul a căzut. Acum jucăm în liga a III-a și încercăm să supraviețuim. Promovăm jucători pentru alte echipe. Orice tânăr talentat avem îi dăm drumul să plece, să se dezvolte.

 

Rep.: Și pentru rugby faceți ceva anul acesta?

 

R. B.: Avem promisiuni. Am luat o tribună de 400 de locuri cu bani strânși din sponsorizări. Bani de la oameni care sunt alături de noi și cu ajutorul lor sperăm să punem anul acesta tribuna. A mai ieșit proiectul de la primărie să facem și un vestiar acolo. Eu sper ca anul acesta să le facem. Ca bază, acolo se pot face multe. Am încercat și prin fonduri europene, dar nu putem, există o problemă. Cei de la minister ar trebui să aibă un birou pentru atragerea de fonduri și n-au. Degeaba încerc eu dacă legislativul nu ne susține. Ca să faci o asociație ar trebui să concesionezi și ministerul nu o să dea niciodată pentru că e patrimoniul statului și cei care fac actele pur și simplu au o frică în a lua decizii.

 

Rep.: Ca să mergem mai departe, la box spuneați că sportivii s-au mutat din igrasia de la stadion.

 

R. B.: Poți să mergi oricând în noua sală de la Olimpia să vezi diferență. Este o sală modernă, dotată cu tot ce trebuie.

 

Rep.: Bun. Ce faceți cu baza hipică?

 

R. B.: Credeți-mă că toată lumea care desfășoară activitate aici încearcă să facă ceva, dar suprafața este așa de mare că nu se poate mare lucru. Baza de antrenament este foarte bună, dar manejurile ar trebui toate renovate. Și sunt bani foarte mulți.

 

Rep.: Eu mai trec pe lângă și cad bucăți din gard, e plasa ruptă pe margini, din clădiri cade tencuiala, totul e demoralizant.

 

R. B.: Deocamdată, dacă ministerul nu dă bani tot așa rămâne. Nimeni se apucă să investească în bunul altuia. Aici investiția este și foarte mare. Noi în fiecare an am cerut bani, și domnul Cintean a încercat, dar degeaba. Eu încerc și pe partea de privat să găsesc sprijin, dar am concentrat eforturile pe bazinul Olimpia, deocamdată. Așa am putut ajuta mai multe secții în același timp, că ce era la box știți foarte bine. Dacă stăteai o jumătate de oră aveai praf în plămâni. Nu puteai să respiri, cum să mai faci și sport? Sala de box am modernizat-o cu sprijinul unui prieten bun care lucrează în Poliție și care m-a ajutat enorm. Dacă nu era el nu făceam sala. La judo la fel. Tot ce am făcut a fost împreună cu oameni pasionați de sport. Ne-am dus cu cerșitul, la acela cinci milioane, la celălalt șapte, beton l-a altcineva, din altă parte am primit materiale… trebuie să faci ceva, să fii un om de acțiune.

 

Rep.: Descurcăreț.

 

R. B.: Multă lume nu știe cu se mănâncă, uneori trebuie să fii descurcăreț și să iei decizii în folosul clubului.

 

Rep.: Acum ceva timp anunța primăria Sibiu că se poate implica. Se vorbea despre scoaterea bazei în afara orașului și transformarea celei de acum în parc.

 

R. B.: Au fost numai declarații în necunoștință de cauză. Primăria Sibiu nu are nicio treabă cu sportul. Asta o știe toată lumea și degeaba în campanie povestim. Ei n-au făcut absolut nimic.

 

Rep.: V-aș contrazice aici, că s-a deschis de curând lângă stadion o mică bază sportivă, cu finanțare de la primărie.

 

R. B.: Chiar vă rog să scrieți asta. Știți ce înseamnă promovarea sportului? Eu am jucat în Franța când eram jucător profesionist și comunitatea locală făcea o mulțime de terenuri, toate cu acces gratuit. Pentru diverse sporturi. Întrebați la primărie cât e ora pentru închiriat terenul? Ei au făcut investiția pentru profit. I-am scris și viceprimarului Răzvan Pop. Cine beneficiază de baza aia sportivă, comunitatea? Investești banii mei și pe urmă îmi ceri bani să mă ating de investiție? Au făcut-o pentru profit.

 

Rep.: Acestea fiind condițiile, sunteți optimist sau pesimist?

 

R. B.: Eu sunt optimist că altfel aș sta degeaba aici. Dar aș vrea să văd optimism și din partea altora, în fiecare an, încet, încet, să facem ceva. Sportul nu se poate dezvolta fără infrastructură. Resursa umană vine implicit pe urmă. La box aveam tot mai puțini sportivi pentru că nu aveau de ce. Acum numărul a crescut, cine vine la antrenamente poate să facă o saună, un bazin, calitatea a crescut. Avem dușuri noi, nu mai miroase pentru că era îngrozitor.

 

Rep.: Cam care este salariul unui antrenor la CSM Sibiu?

 

R. B.: Un antrenor maistru, cel mai înalt grad, are 1600 de lei în mână. Un antrenor simplu ia 1100 -1200 de lei.

 

Rep.: Foarte trist. Dvs. cât aveți salariul?

 

R. B.: 1950 de lei în mână.

 

Rep.: Sub media salarizării în județul Sibiu.

 

R. B.: Știu asta. Și mai sunt mulți necunoscători care spun că și-ar dori postul de director dar habar n-au cu ce se mănâncă. Dacă nu știi cum să abordezi problemele sportului totul se duce în cap. Lucrurile sunt complicate.

 

Rep.: În câți ani spuneți dumneavoastră că vom vedea la CSM Sibiu un club sportiv modern, cu baze adevărate, cu facilități pentru suporteri, cu marketing și locuri de unde să-mi pot cumpăra, spre exemplu, un tricou al echipei de rugby, cu sportivi mulțumiți de banii pe care îi primesc și performanțe pe măsură, așa cum vedem în Europa de Vest?

 

R. B.: Nu pot să-ți dau un termen. Teoretic lucrurile în direcția aceea se îndreaptă și ar trebui să se miște repede. Hai să îți dau un exemplu. Ungaria a avut acum trei olimpiade, la Atena, rezultate foarte proaste. Și ce au făcut? AU investit masiv în bazele sportive, la toate nivelurile. Noi avem alocat la minister 0,3 % din PIB. Ungurii atât aveau și ei și au mărit la 1% din PIB, care oricum este mult peste cel al României. Rezultatele s-au văzut. Asta ar trebui făcut.


Acest articol a fost preluat de pe www.turnulsfatului.ro Autor: Stefan Dobre

Dinamo II si CS Tomitanii, invingatoare in etapa a III-a din Divizia A

Posted on October 4, 2016 at 5:40 PM Comments comments (0)
In Divizia A s-au disputat partidele contand pentru etapa a III-a in ambele dispute victoria a revenit oaspetilor, Dinamo II Bucuresti impunandu-se pe terenul Sportului Studentesc pentru ca Tomitanii Constanta sa se impuna pe stadionul Bebe Boboc in fata celor de la CSM Sibiu.

 

In Complexul Sportiv Tei, gazdele, Sportul Studentesc au primit vizita celor de la Dinamo II Bucuresti, echipa in care evolueaza practic jucatorii U20 ai alb-rosilor. La prima aparitie in cel de-al treilea esalon valoric, Dinamo II a obtinut o victorie cu bonus ofensiv, rezultat 40-12. Doar prima parte a jocului s-a disputat sub semnul echilibrului, dupa ce Dinamo II a condus cu 14-0, studentii revenind pana la 14-12 gratie eseului marcat de Pompiliu Petcu, respectiv a unei incercari venite in urma efortului colectiv al inaintarii.

 

In continuare alb-rosii au impus ritmul, remarcati din tabara invingatorilor fiind cei doi jucatori de linia a III-a, Silviu Gradinaru si Andi Radu, ambii convocati in echipa nationala U20 care in urmatoarea perioada va efectua u stagiu de pregatire la Snagov.

 

CS Tomitanii Constanta si-a trecut in cont al doilea succes stagional, victoria cu Sportul Studentesc fiind urmata in acesta runda de cea obtinuta pe terenul echipei CSM Sibiu. Trupa lui Cristian Cojocaru a marcat zece eseuri fata de cele doua reusite de sibieni si astfel s-a conturat rezultatul final, 64-18 pentru Tomitanii Constanta care obtin si punctul bonus ofensiv.

 

FOTO: Clubul Sportiv Tomitanii/ Facebook

 

Acest articol a fost preluat de pe www.super-liga.ro

Callatis Mangalia s-a retras din Divizia A si a fost primita Dinamo U20

Posted on October 4, 2016 at 5:35 PM Comments comments (0)

 

 


Divizia A, al treilea esalon valoric al rugby-ului romanesc, a debutat sambata, 17 septembrie, in noua editie 2016-2017. Dupa prima etapa s-a consemnat insa si prima retragere din competitie, Callatis Mangalia. Echipa nu a primit sprijinul oficialitatilor si nu se mai poate prezenta la meciuri din cauze financiare.

 

„Oficialii clubului Callatis Mangalia au depus pe 6 septembrie la Primaria Municipiului Mangalia o adresa prin care solicitau promovarea sportului de performanta prin proiectul „Rugby fara limita de varsta, in vederea aprobarii finantarii nerambursabile din fondurile bugetului local al Primariei. Raspunsul a fost insa negativ, proiectul nu a fost aprobat, iar CSRTM Callatis Mangalia nu mai poate sa sustina meciurile din Divizia A. Este o mare pierdere retragerea lor pentru ca zona Dobrogei este o zona care incepe sa se stinga, s-a dus intai RC Farul, acum situatia se repeta cu cei de la Callatis. In acest moment e o singura echipa ce reprezinta Dobrogea, CS Navodari care joaca in DNS, iar la U20, Tomitanii, care evolueaza si in Campionatul National U20, si in Divizia A, pentru a avea meciuri cat mai multe”, a declarat Mircea Paraschivescu, directorul Departamentului Competitii din cadrul Federatiei Romane de Rugby.

 

Astfel, in Divizia A, au mai ramas RC Grivita, Sportul Studentesc, CSM Sibiu si Tomitanii. In competitie a fost primita si echipa Dinamo U20, care la fel ca Tomitanii vor juca atat in Campionatul rezervat U20, cat si in Divizia A. Aceasta va puncta, insa la finalul competitiei nu va intra in fazele finale.

 

Trebuie subliniat ca echipa CSRTM Callatis Mangalia va juca doar la Campionatul National, faza preliminara, DNJ U16 rugby 15.

 

Divizia A va continua in aceasta saptamana cu etapa a doua, ce programeaza pe 24 septembrie meciul CS Tomitanii – CS Sportul, de pe Stadionul Mihai Naca.


Acest articol a fost preluat de pe www.super-liga.ro


 

CSM SIBIU - TOMITANII CONSTANTA

Posted on September 27, 2016 at 4:25 PM Comments comments (0)


PROGRAM COMPETITIONAL Divizia A 2016

Posted on September 12, 2016 at 1:55 AM Comments comments (0)

 


Acest articol a fost preluat de pe www.super-liga.ro

 

RC Grivita este de neoprit in acest sezon al Diviziei A

Posted on June 16, 2015 at 6:45 AM Comments comments (1)O victorie a gazdelor si doua de partea oaspetilor a fost bilantul etapei a VI-a din Divizia A, RC Grivita fiind in continuare singura echipa fara infrangere, trupa lui Alexandru Marin ajungand la cinci victorii in tot atatea partide disputate.

 

Parcul Copilului a fost gazda intalnirii dintre RC Grivita si CS Manastur si cu toate ca se anunta a fi o partida echilibrata, clujenii au tinut pasul doar in prima repriza, atunci cand de fapt au si marcat toate cele 14 puncte.

 

Rezultatul final a fost de 39-14 pentru RC Grivita, cu Marin, Ghitan, Oprea, Stefanescu, Eva, Bujor si Nicolae autori ai eseurilor, Ungureanu a doua transformari, in timp ce pentru echipa de sub Feleac, M.Vinci si Lopez au semnat cate o incercare, ambele transformate de Sauan.

 

Pentru RC Grivita aceasta a fost cea de-a cincea victorie cu punct bonus ofensiv, in timp ce clujenii, care nu au putut alinia cea mai buna garnitura, unii jucatori fiind in sesiune, asteapta deja returul, cand vor primi pe propriul teren vizita Grivitei si a Sportului Studentesc.

 

Dupa infrangerea suferita pe propriul teren in derbyul cu RC Grivita, Sportul Studentesc s-a impus pe stadionul Ciurel de o maniera categorica, fara replica din partea adversarei CS Metrorex, rezultat 31-0.

 

Cu Bira, Dracea si Nitu la finalizare studentii au acumulat cinci victorii in sase partide disputate si se afla pe pozitia secunda a clasamentului, la un ecart de zece puncte fata de urmaritoarele CS Manastur, respectiv CS Metrorex.

 

Farul Constanta a obtinut prima victorie in deplasare din acest sezon, dupa ce etapa trecuta pe propriul teren au invins Callatis Mangalia, acum rechinii s-au impus in fata celor de la CSM Sibiu cu rezultatul de 49-28.

 

Urmatoarea etapa este programata la sfarsitul lunii august, insa sambata, 20 iunie, va avea loc o partida in devans din etapa a VII-a dintre Farul Constanta si RC Grivita.


Acest articol a fost preluat de pe www.super-liga.ro

 


CSM Sibiu - RCJ Farul Constanta

Posted on June 13, 2015 at 11:30 AM Comments comments (0)In cadrul etapei a-VI-a, CSM Sibiu ii va avea ca oaspeti pe rugbystii de la RCJ Farul Constanta. Meciul va avea loc in data de 14 Iunie, ora 10:00 pe stadionul "Bebe Boboc" din cartierul "Valea Aurie" Intrarea este libera! Va asteptam in numar cat mai mare la stadion!

Grivita a castigat derbyul cu Sportul Studentesc

Posted on June 9, 2015 at 4:35 PM Comments comments (0)

 


Etapa a V-a din Divizia A a programat derbyul dintre Sportul Studentes si RC Grivita, singurele echipe neinvinse inaintea rundei, dupa o partida frumoasa si plina de incrancenare elevii lui Alexandru Marin s-au impus devenind liderii celui de-al treilea esalon valoric.

 

Complexul Sportiv Studentesc Tei a fost gazda confruntarii dintre cele doua echipe de traditie ale rugbyului romanesc, si cum la numarul eseurilor marcate a fost egalitate, diferenta a facut-o Ungureanu, care din fata butului a concretizat patru transformari si doua lovituri de pedeapsa.

 

Diferenta de scor, 34-24 in favoarea Grivitei le-a adus acestora bonusul ofensiv, autorii eseurilor din cele doua tabere i-au avut ca autori pe: Paraschiv, Marin, Bujor si Ungureanu, respectiv Badea, Dracea, Nitu si Grigore din tabara studentilor.

 

Pentru a ilustra cele intamplate in teren vom reda cuvintele capitanului alb-negrilor, Robert Badea, cuvinte care reprezinta de fapt adevarata cronica a partidei:

 

“Atmosfera, incrancenarea din teren au dus la faze controversate si contestate de ambele tabere, au denaturat in mici conflicte, iar dupa meci am stat toti 50 de jucatorii, ne-am pupat ca de obicei, ne-am felicitat, am facut poze impreuna si am concluzionat ca a fost presiune prea mare pe arbitru.

 

Si noi si Grivita suntem 2 familii care efectiv ne iubim si parasim terenul plini de sange, sudoare si lacrimi in ochi sprijinindu-ne unii de ceilalti, ne felicitam din suflet pentru ocaziile pe care ni le oferim unii altora sa mai jucam inca o data in aceeasi arena, majoritatea am jucat pe la echipe mari si cunoastem tainele rugbyului de mici…inclusiv regulamentul.”

 

Pe stadionul din Parcul Sportiv Iuliu Hatieganu, CS Manastur a fost de neoprit, eseurile marcate de Sauan, Voivod, Banu, Bernard, Cozma, Bouduban, Lopez, Brochard si V.Coussole ducand la un succes cu rezultatul de 85-0 in fata celor de la CSM Sibiu. Cu acest succes clujenii au urcat pe pozitia a treia a clasamentului Diviziei A.

 

La malul marii, Farul Constanta a inregistrat prima victorie in Divizia A, partida disputata pe stadionul Mihail Naca impotriva celor de la Callatis Mangalia consemnand rezultatul de 31-17 in favoarea constantenilor.

 

Etapa a VI-a se va disputa dupa urmatorul program:

13.06.2015-Parcul Copilului: RC Grivita-CS Manastur

13.06.2015-Ciurel: CS Metrorex-Sportul Studentesc

14.06.2015-Bebe Boboc: CSM Sibiu-Farul Constanta


Acest articol a fost preluat de pe www.super-liga.ro

Antrenamente Ón mizerie, la CSM Sibiu. Un vagon de tren ruginit tine loc de vestiar

Posted on June 4, 2015 at 9:30 AM Comments comments (0)


Un vagon ruginit tine loc de vestiar pentru rugbistii din Sibiu, care pe vremuri se luptau în Superliga nationala cu gigantii de la Dinamo si Steaua. Tribunele sunt napadite de buruieni si dusurile au fost desfiintate pentru ca erau pline de mucegai.
Claudiu este inginer proiectant. Oricât de obosit ar fi, însa, în fiecare marti si joi merge la antrenament. Claudiu Arion, capitan: „Echipele profesioniste fac doar lucrul asta si nu fac altceva, de exemplu, cum mergem noi la lucru. Noi facem totul din placere”.

 

Tot din placere vine la antrenamente si Dan, un tânar de 17 ani. Nu are nici unde sa faca dus dupa antrenament, însa nu si-a pierdut speranta. Vrea sa devina antrenor de rugby.

 

Dan Natea: „Foarte greu, si cu schimbatul, si cu dusul. Trebuie sa mergem în alta parte sa facem dus si dupa meciuri”.


Rugbistii de la CSM Sibiu sunt ingineri, studenti, politisti locali, agenti de securitate sau chiar consultanti pe fonduri europene. Fara sa ezite se schimba într-un vestiar care a fost cândva un vagon de calatori.

 

„Acesta este un vagon de tren, însa nu, nu ne aflam într-o gara, ci pe un teren care apartine de un club din subordinea Ministerului Tineretului si Sportului. Jucatorii care îl folosesc pe post de vestiar fac parte dintr-o echipa care a câstigat de trei ori Cupa României la rugby”, relateaza Adela Mohanu, reporter Digi24.

 

Tot în vagon au si sala de forta. Razvan Borcan, antrenor: „Noi am încercat sa improvizam. Avem câteva discuri... Ni s-a spart vagonul, ne-au furat discurile”.

 

Terenul este în proprietatea Clubului Sportiv Municipal, care apartine de Ministerul Tineretului. Conducerea clubului recunoste ca acolo nu s-a investit nimic în ultimii 30 de ani.

 

Viorel Cintean, director CSM: „În fiecare an am cerut si am încercat sa obtinem fonduri. În aceeasi situatie este si bazinul Olimpia, si sala de box, si baza hipica”.

 

Echipa de rugby a Sibiului s-a retras din Superliga nationala în urma cu sapte ani, pentru ca nu a mai avut bani sa îsi plateasca deplasarile.


Acest articol a fost preluat de pe www.digi24.ro

CSM SIBIU - CS Sportul Studentesc

Posted on May 27, 2015 at 11:55 AM Comments comments (0)

CSM Sibiu va intalni pe teren propriu, in cadrul etapei a-IV-a echipa bucuresteana CS Sportul Studentesc.

Meciul se va disputa pe Stadionul "Bebe Boboc" din cartierul Valea Aurie, sambata 30 Mai, ora 14:00.

Intrarea este gratuita.

Va asteptam in numar cat mai mare la stadion!

Gazdele s-au impus fara exceptie in Divizia A

Posted on May 24, 2015 at 4:35 PM Comments comments (0)

 


 

Etapa a III-a din Divizia A a programat trei partide, dintre care doua in capitala si una la Cluj, iar daca Sportul Studentesc si CS Metrorex si-au continuat seria victoriilor, CS Manastur a obtinut primul succes din aceasta editie de campionat.

 

In Complexul Tei, Sportul Studentesc a realizat scorul etapei, 99-7 in partida contra celor de la Callatis Mangalia, dupa un adevarat recital de eseuri. Dintre cele 15 finalizari in terenul de tinta, pe lista marcatorilor si-au trecut numele Badea, Dracea, Petcu, Ulei, Nitu, Popa si Roatamoale.

 

Cu acest succes studentii au preluat conducerea clasamentului celui de-al treilea esalon valoric, fiind urmati de CS Metrorex, care de asemenea si-a fructificat avantajul terenului propriu. Bucurestenii au trecut cu 59-12 de CSM Sibiu, intr-o partida cu 11 eseuri, noua de partea invingatorilor si doua in contul sibienilor.

 

CS Manastur a obtinut prima victorie in aceasta editie de campionat, 57-5 in partida cu Farul Constanta, combinata francezo-romana alegandu-se si cu punctul bonus ofensiv. Fostul international Cristi Sauan a fost in zi mare si a marcat trei eseuri, respectiv sase transformari, alaturi de aceste incercari mai semnand Cozma tot un hat-trick, Bernard, Englebert si Lopez.

 

Urmatoarea etapa va avea loc pe 30 si 31 mai, cand capul de afis va fi debyul bucurestean RC Grivita-CS Metrorex alaturi de intalnirile CSM Sibiu-Sportul Studentesc si Callatis Mangalia-CS Manastur.


Acest articol a fost preluat de pe www.super-liga.ro

O noua runda de victorii ale echipelor bucurestene in Divizia A

Posted on May 19, 2015 at 4:15 PM Comments comments (0)

 


 

Asa cum s-a intamplat in prima etapa din Divizia A, toate cele trei reprezentate ale capitalei s-au impus si in runda secunda, de aceeasi maniera, cu punct bonus ofensiv, numai ca de acesta data victoriile au fost mai pretioase, fiind obtinute pe terenul adversarelor.

 

RC Grivita s-a deplasat la Sibiu, de unde daca ultima data, in 2011, s-a intors cu o infrangere, acum punctul bonus defensiv a fost transformat intr-un succes la scor si implicit bonificatia ofensiva pentru cele noua eseuri marcate.

 

Cei care au contribuit la victoria Grivitei cu rezultatul de 55-7 in fata celor de la CSM Sibiu au fost: Marin si Carlescu, cate o dubla, Perniu, Forminte, Nicolae, Mardar si Ionita, in ceea ce priveste eseurile, respectiv Ungureanu cu cinci transformari.

 

Tot o victorie cu bonus ofensiv a obtinut si Sportul Studentesc, care s-a impus in deplasare la Constanta in fata Farului cu rezultatul de 36-13, raportul eseurilor fiind de 6-2 in favoarea alb-negrilor.

 

O contributie decisiva la acest succes pentru campionii en-titre din Divizia A a avut-o Emilian Dracea, care a fost de neoprit in drumul sau catre terenul de tinta al marinarilor, finalizand de patru ori cu eseu actiunile ofensive ale studentilor.

 

CS Metrorex a castigat disputa de pe terenul lui Callatis Mangalia cu 38-7, cinci eseuri aducand bonusul ofensiv bucurestenilor, fata de reusita de onoare a echipei de la malul marii, si in acest moment ocupa pozitia secunda a clasamentului dupa RC Grivita.

 

Urmatoarea etapa programeaza partidele:

23.05.2015, ora 14:00, Ciurel: CS Metrorex – CSM Sibiu

23.05.2015, ora 12:00, Tei: Sportul Studentesc – Callatis Mangalia

24.05.2015, ora 10:00, Iuliu Hatieganu: CS Manastur – Farul Constanta


Acest articol a fost preluat de pe www.super-liga.ro

ETAPA 2: CSM Sibiu - RC Grivita 7-55

Posted on May 17, 2015 at 12:50 PM Comments comments (0)


Pe 25 aprilie a inceaput noul sezon al Diviziei A la rugby. Pentru prima data dupa mult timp, reprezentantii Federatiei Romane de Rugby au decis sa uneasca echipele din acest esalon intr-o singura grupa. La nivel declarativ se anunta un sezon extraordinar, sapte echipe urmand a se bate pentru castigarea diviziei: Rugby Club Grivita, Sportul Studentesc, Clubul Sportiv Metrorex, Rugby Club Callatis Mangalia, RC Farul Constanta, CSM Sibiu si CS Manastur.


Pe 25 aprilie, CSM Sibiu a stat in prima etapa.


Pe 16 mai, CSM Sibiu a debutat pe teren propriu, impotriva echipei din RC Grivita, insa a pierdut cu 7-55.

Echipa sibiana a inceput cu urmatoarea formula:


1.Andrei Horatiu, 2.Munteanu Alexandru, 3.Albu  Alexandru , 4.Banciu George, 5.Rusu Silviu, 6.Platon Dorin, 7.Galea Olivian 8.Simineti Bogdan, 9.Stefanel Alexandru, 10.Arion Claudiu, 11.Nedelcu Sergiu, 12. Nate Ilie Dan, 13.Cocosila Sergiu, 14.Curta Calin, 15.Craciun Gilu.


Pentru CSM, pe parcursul meciului au mai evoluat:


Grigore Pricochi, Matei Paul, Avram Gabriel, Ungureanu Ioan, Gustoi Narcis, Macrea Victor, Negrea Catalin, Lungu Costel


Pentru CSM Sibiu au marcat : Gustoi Narcis (eseu), Arion Claudiu (transformare)


In celelalte doua meciuri din etapa a doua a campionatului national de rugby, Divizia A, s-au inregistrat urmatoarele rezultate: RC Farul Constanta - CS Sportul Studentesc 13-36 si CS Callatis Mangalia - CS Metrorex 7-38. Clasamentul Diviziei A arata, in acest moment, astfel: 1. RC Grivita 10 puncte, 2. CS Metrorex 10 puncte, 3. CS Sportul Studentesc 10 puncte, 4. CS Manastur 0 puncte, 5. CSM Sibiu 0 puncte, 6. RC Farul Constanta 0 puncte, 7. CS Callatis Mangalia 0 puncte.


Etapa urmatoare, a treia, programeaza urmatoarele meciuri: CS Sportul Studentesc - CS Callatis Mangalia (23 mai, ora 12.00), CS Metrorex - CSM Sibiu (23 mai, ora 14.00), CS Manastur - RC Farul Constanta (24 mai, ora 10.00).


Acest articol a fost inspirat de pe rugbyclubgrivita.blogspot.com

CSM Sibiu Rugby - Start sezon 2015

Posted on May 13, 2015 at 10:50 AM Comments comments (0)

VS

Divizia A trece din 2015 intr-un nou format , cele doua grupe (Vest si Sud) reunindu-se

intr-o singura grupa.

 

 

Echipele participante in sezonul 2015 sunt:

 

CSM Sibiu, RC Grivita Bucuresti, CS Manastur, CS Metrorex Bucuresti, CSRTM Callatis Mangalia, CS Sportul Studentesc, RCJ Farul Constanta,

 

 

Editia 2015 a Diviziei A de rugby incepe cu o etapa de pauza pentru CSM Sibiu, primul meci al sibienilor fiind pe teren proriu, in etapa a-II-a, in compania celor de la RC Grivita Bucuresti.

 

Se anunta un campionat disputat, cu echipe echilibrate!

 

 

Programul meciurilor din etapa a-II-a este urmatorul:

 

CSM Sibiu - RC Grivita Bucuresti

 

CSRTM Callatis Mangalia - CS Metrorex Bucuresti

 

RCJ Farul Constanta - CS Sportul Studentesc

 

 

Meciul CSM Sibiu - RC Grivita Bucuresti se va disputa sambata 16 mai, ora 14:00 pe stadionul "Bebe Boboc" , din cartierul Valea Aurie, intrarea este gratuita!

 

 

Va asteptam in numar cat mai mare la stadion!


Rss_feed